Julkaistu / päivitetty 2.2.2023 4:05 Blogi

Shopify hinnat 2023 - rakenna itsellesi toimiva ja järkevänhintainen verkkokauppa

Shopify ilmoitti 24.1.2023, että se nostaa hintojaan 33%, jotka alkavat nyt 24 €/kk

Shopifyn hinnat ovat lähtökohtaisesti yksinkertaiset, mutta lopullinen lasku koostuu kuukausihinnan lisäksi myös esim. maksutapahtumien komissioista ja mahdollisista lisäosista.

Shopify ilmoitti 24.1.2023, että se nostaa hintoja 33%. Olemassa oleville Shopify kauppiaille uudet hinnat tulevat voimaan 24.3.2023 - siihen asti vanhan hinnan voi pitää päivittämällä kuukausitilauksen vuositilaukseksi.

Shopify versiot

Shopify tarjoaa useita eri versioita, jotka sisältävät eri määrän ominaisuuksia. Kun puhutaan yleisesti Shopify-kaupasta, tarkoitetaan omaa verkkokauppaa. Halvimmillaan "oikean" verkkokaupan saa Basic-versiolla, joka maksaa kuukausittain maksettaessa 32 € ja vuosilaskutuksella 24 € (yhteensä 288 €).

Seuraava versio on nimeltään Shopify, joka maksaa kuukausittain 92 € tai vuosittain laskutettaessa 69 € per kuukausi, yhteensä 828 €.

Kolmas versio on Advanced, joka maksaa 384 € per kuukausi tai 3468 € per vuosi, josta tulee kuukaudelle hintaa 289 €.

Shopify tarjoaa myös Shopify Plus version, joka on tarkoitettu astetta isompia yrityksiä varten. Sen alkaen hinta on $ 2000 per kuukausi.

Näiden "oikeiden" versioiden lisäksi Shopify tarjoaa Starterin, joka mahdollistaa myymisen linkkien kautta; tämä ei siis sisällä kokonaista verkkokauppaa, vaan mahdollistaa yksittäisten tuotteiden myymisen suoralla linkillä ostoskoriin. Shopify mainostaa, että tämä versio on hyvä sosiaalisessa mediassa, sähköpostin, tekstiviestien ja WhatsAppin kautta tapahtuviin myynteihin. Starter maksaa $ 5 per kuukausi.

Versioiden ominaisuudet

Suurimmat erot eri versioiden välillä ovat käyttäjien määrä, komissiot maksuista, raporttien laajuus, sekä erilaiset vero ja toimitus automaatiot. Basic-versiosta puuttuu myös muiden automaatioiden rakennusmahdollisuus, joka mahdollistaa esim. Slack viestin lähettämisen automaattisesti, kun tilauksen summa on yli tietyn summan.

Alla näet taulukon versioiden eroista Shopifyn sivuilta.

Valuutalla on väliä

Huomasitkin ehkä, että valuutta vaihtui euroista dollareihin kun siirryttiin perusversioista Plus ja Starter -versioihin. Jostain syystä Shopify ei näille versioille tarjoa eurohintaa ollenkaan.

Sen sijaan, myös perusversioiden kuukausihinnan voi vaihtaa käyttämään dollareita. Shopifyn hinnoittelut perustuvat dollareihin, mutta valuuttakurssien vaihtelun takia eurohinta voi olla jopa yllättävän paljon halvempi tai kalliimpi; Shopify ei päivitä eurohintoja aktiivisesti. Kannattaakin seurailla, että kuukausilaskutus tapahtuu järkevässä valuutassa.

Kuukausihinnan lisäksi myynti maksaa

Shopify laskuttaa kuukausihinnan lisäksi myös maksujenkäsittelystä. Maksunkäsittelyn hinta riippuu minkä palveluntarjoajan kautta maksut tapahtuvat.

Shopifyn oma maksujenkäsittely, eli Shopify Payments ottaa sekä prosentuaalista, että kiinteätä komissiota jokaisesta myynnistä, eli tilittää sinulle vähemmän rahaa. Nämä komissiot ovat:

  • Basic-versiossa 1,6 % + 0,25 €

  • Shopify-versiossa 1,5 % + 0,25 €

  • Advanced-versiossa 1,4 % + 0,25 €.

Jos käyttää kolmannen osapuolen palvelua, kuten Stripe tai Klarna, laskuttaa Shopify prosentuaalisen komission luottokortilta, jolla kuukausihinta maksetaan. Komissiot ovat

  • Basic-versiossa 2,0 %

  • Shopify-versiossa 1,0 %

  • Advanced-versiossa 0,5 %.

Mahdolliset lisäosat (Appit, teemat)

Shopifyn ehkä parhaita ominaisuuksia on sen helppo muokattavuus ja laajennettavuus omiin tarpeisiin. Eri versioiden lisäksi Shopify tarjoaa todella laajan App Storen kautta.

App Storesta löytyy tuhansia eri appeja, uusista myyntikanavista ja hakukoneoptimointyökaluista Postin lisäosaan.

Osa appeista on Shopifyn tekemiä ja ilmaisia, mutta suurin osa on kolmansien osapuolten tekemiä. Monet niistä sisältävät ilmaisen version, mutta vaativat oman kuukausitilauksen kaikkien ominaisuuksien aktivoimiseksi.

Shopify verkkokaupan ulkoasua voi myös muokata erilaisten teemojen avulla, joista osa on maksullisia.

Oma verkkokauppa järkevään hintaan?

Toivottavasti tässä aukesi hieman Shopifyn hinnoittelun saloja. Versiot on suunniteltu järkevästi, siten, että kalliimpien versioiden ominaisuuksia kaipaavat lähinnä isomman voluumin verkkokauppaa pyörittävät tahot. Toki Basic-versiossakin Shopifyn saa yhtäkkiä aika kalliiksi, kun maksaa myyntitapahtumista komissiota, kaunistaa verkkokauppaa maksullisten teemojen avulla ja käyttää muutamaa maksullista appia.

Mutta toisaalta, Basic-versiolla ilman maksullisia lisäosia pärjää myös vallan mainiosti. Näin esimerkiksi rakentamani VASTUSfit verkkokauppa pyörii (myy vastuskuminauhoja).

Kirjoittelen piakkoin myös tarkemmin henkilökohtaisia kokemuksia Shopifyn käytöstä. Sitä ennen kannattaa käydä rekisteröitymässä ja kokeilemassa itse. Shopify tarjoaa lyhyen ilmaisen kokeilujakson.

Siirry Shopify

Osaa ulos johtavista linkeistä saattavat olla ns. affiliate-linkkejä. Niiden kautta tapahtuvat rekisteröinnit ja/tai ostot maksavat minulle pienen palkkion. Nämä eivät vaikuta sinun maksamiisi hintoihin eikä aiheuta sinulle lisäkustannuksia.